Πιστοποιήσεις Διαμαντιών Κοσμημάτων – Κοσμηματοπωλείο Θεμελίδης

Πιστοποίηση Διαμαντιών Το πιστοποιητικό είναι η επιστημονική, γεμολογική εξέταση - ανάλυση, ενός διαμαντιού, που περιλαμβάνει τις ακριβείς διαστάσεις και το ακριβές βάρος ενός διαμαντιού, καθώς την κοπή και την ποιότητά του. Τονίζει με κάθε ακρίβεια τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε διαμαντιού. Τα πιστοποιητικά επίσης λειτουργούν ως απόδειξη της ταυτότητας και της αξίας των διαμαντιών.

Ποιος εκδίδει πιστοποιητικά διαμαντιών

Υπάρχουν πολλά εργαστήρια διαμαντιών που εκδίδουν πιστοποιητικά, αλλά το GIA(Gemological Institute of America) και το HRD (Hoge Raad voor Diamant) καθώς και το IGI (International Gemological Institute) είναι τα τρία ευρέως αναγνωρισμένης αξίας Γεμολογικά Κέντρα Ανάλυσης Διαμαντιών στον κόσμο. Τα πιστοποιητικά διαμαντιού, περισσότερο γνωστά ως γεμολογικές αναλύσεις διαμαντιών, συνήθως χορηγούνται μαζί με την αγορά ενός σημαντικού διαμαντένιου κοσμήματος όπως ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων.
Αυτές τις αναλύσεις τις ετοιμάζουν ανεξάρτητοι, πιστοποιημένοι μελετητές πολύτιμων λίθων από εργαστήρια από όλο τον κόσμο και βοηθούν στον υπολογισμό των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών των διαμαντιών σας (χρώμα, κοπή, καθαρότητα και βάρος καρατίου για παράδειγμα).

Τι Περιλαμβάνει μια Γεμολογική Ανάλυση Διαμαντιού (Diamond Cetificate)

Μια γεμολογική ανάλυση διαμαντιού περιλαμβάνει ένα σχεδιάγραμμα του διαμαντιού σας και όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων και των 4 (χρώμα, κοπή, καθαρότητα και βάρος καρατίου). Η γεμολογική ανάλυση διαμαντιού περιγράφει το σχήμα του διαμαντιού, τα ακριβή μέτρα, τα ποσοστά των αναλογιών και του βάθους και βαθμολογεί την στιλπνότητα και την συμμετρία του. Επίσης αναφέρεται στα χαρακτηριστικά εκείνα όπως τον φθορισμό, την κατεργασία και οποιαδήποτε ατέλεια στο διαμάντι. Προσοχή: μία γεμολογική ανάλυση διαμαντιού δεν περιλαμβάνει εκτίμηση ή οποιαδήποτε αναφορά νομισματικής αξίας του διαμαντιού. Οι γεμολογικές αναλύσεις διαμαντιών απλώς εκθέτουν τα επιστημονικά γεγονότα του διαμαντιού σας που μπορούν να αξιολογηθούν από υψηλά προσδιορισμένα κριτήρια. Ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσετε τη γεμολογική ανάλυση του διαμαντιού σας είναι να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με τον υπεύθυνο του καταστήματος Themelidis. Eκείνος θα σας εξηγήσει κάθε μέρος του πιστοποιητικού εξετάζοντας το διαμάντι μαζί σας.

Οφέλη Απόκτησης γεμολογικής ανάλυσης διαμαντιών

Οι γεμολογικές αναλύσεις διαμαντιών σας βεβαιώνουν για την ποιότητα και την αυθεντικότητα του διαμαντιού σας. Καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές δεν είναι ειδικοί, ένα πιστοποιητικό αποτελεί μια αντικειμενική σύγκριση. Επιπλέον, απαιτείται τη γεμολογική ανάλυση του διαμαντιού εάν σκοπεύετε να ασφαλίσετε το διαμάντι.

Η γεμολογική ανάλυση ενός διαμαντιού αυξάνει την αξία του διαμαντιού μου;

Το πιστοποιητικό ενός διαμαντιού δεν αυξάνει την αξία του διαμαντιού σας. Το πιστοποιητικό είναι μόνο μια εγγύηση για τον καταναλωτή καθώς αποτελεί επικύρωση της αυθεντικότητας και των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του διαμαντιού σας. Γι' αυτόν τον λόγο το πιστοποιητικό από μόνο του είναι ένα πολύτιμο έγγραφο.

Πόσο Κοστίζει; Πόσο Χρόνο Θα Πάρει;

Ανάλογα με την διαδικασία, ο χρόνος που απαιτείται κυμαίνεται στις 2 εβδομάδες ή και περισσότερο. Το αντίτιμο για την γεμολογική ανάλυση του διαμαντιού εξαρτάται από το βάρος καρατίου του διαμαντιού σας. Εάν το διαμάντι σας είναι μεγαλύτερο του ενός καρατίου, η τιμή τότε αυξάνεται σε σχέση με το βάρος του καρατίου.

Με την εγγύηση του Themelidis

Βασιζόμενo στις διεθνείς τεχνικές και standard, το Themelidis Jewels μπορεί και δίνει την ειδική πιστοποίηση διαμαντιών (Diamond Certificate Grading by Themelidis). Μια αναλυτική γεμολογική ανάλυση της πέτρας μετά από τα συμπεράσματα εξέτασης των ειδικών επιστημόνων του Themelidis.

Κάθε πέτρα έχει τη δική της ταυτότητα

Το Themelidis πολύ σύντομα θα εγκαινιάσει μια νέα υπηρεσία. Diamond Certificate on line: Θα έχετε τη δυνατότητα, μέσω αυτού του site, να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία πιστοποίησης της πέτρας που έχετε αγοράσει. Γράφοντας στο ειδικό πεδίο εύρεσης το νούμερο που αναφέρεται στο έντυπο (Diamond Certificate), θα εμφανίζεται η ηλεκτρονική ταυτότητα του διαμαντιού. Έτσι, θα είστε σίγουροι για την ποιότητα και τη μοναδικότητα του προιόντος, που προσφέρει το δίκτυο καταστημάτων, καθώς κάθε πέτρα που πουλιέται έχει πιστοποιηθεί και έχει καταγραφεί στη βάση δεδομένων του Themelidis
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς!
Το email σας έχει καταχωρηθεί πάλι!