Πιστοποιητικά Διαμαντιών | GIA, HRD & IGI – Κοσμηματοπωλείο Θεμελίδης

Πιστοποιητικά Διαμαντιών.Πως γίνεται η πιστοποίηση ενός διαμαντιού;

Ένα πιστοποιητικό ενός διαμαντιού είναι γνωστό είτε σαν μία έκθεση αξιολόγησης ενός διαμαντιού ή σαν ένα πακέτο εγγράφων που χρησιμοποιούν τόσο οι έμποροι χονδρικής και λιανικής πώλησης όσο και οι καταναλωτές. Πάνω στο πιστοποιητικό αναγράφονται οι ακριβείς μετρήσεις και όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του διαμαντιού δηλαδή τα 4C's το βάρος(carats), το κόψιμο(cut) το χρώμα (color) και η καθαρότητα (clarity) και η ολική ποιότητα. Το πιστοποιητικό είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την αναγνώριση ενός λίθου καθώς υποδεικνύει ότι τα ατομικά χαρακτηριστικά του αντιστοιχίζονται με αυτά που αναγράφονται. Να έχετε υπόψη σας ότι όταν αγοράζετε κάποιο διαμάντι μια έκθεση αξιολόγησης μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση σχετικά με την αγορά σας και να πιστοποιήσει την ποιότητα της αγοράς σας δίχως καμία αμφισβήτηση.

Τις πιστοποιήσεις διαμαντιών τις εκδίδουν γεμωλογικά ινστιτούτα τα οποία με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν την ποιότητα της αγοράς σας. Τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα εξ αυτών παγκοσμίως είναι το IGI, το GIA και το HRD με τα οποία και συνεργάζεται το κοσμηματοπωλείο μας. Η πιστοποιήση διαμαντιού που θα επιλέξετε είναι υποκειμενική, καθώς το μέγεθος και των τριών γεμωλογικών ιντστιτούτων εγγυάται την σωστή ποιότητα των διαμαντιών που θα τοποθετηθούν στα κοσμήματα σας. 

 

International Gemological Institute (IGI) 

Πιστοποιητικό διαμαντιών από γεμωλογικό ινστιτούτο IGI

  

Ιδρύθηκε το 1975 στο Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Αντβέρπης. Αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξάρτητο εργαστήριο πιστοποίησης διαμαντιών παγκοσμίως. Διαθέτει 18 παραρτήματα πιστοποίησης και 14 σχολεία γεμολογίας στα οποία οι εν δυνάμει γεμολόγοι διδάσκονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν γύρω από την πιστοποίηση των πολύτιμων λίθων. Σκοπός του IGI είναι η παροχή πιστοποιήσεων οι οποίες θα είναι εύκολα κατανοητές από όλους, με πλήρη ανάλυση όλων των επιμέρους χαρακτηριστικών του διαμαντιού. Για την διαδικασία πιστοποίησης των διαμαντιών, το IGI διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος τους δίνει την δυνατότητα να αντλούν πληροφορίες σχετικά με την εξόρυξη του διαμαντιού και την εργαστηριακή του ανάπτυξη. Οι πιστοποιήσεις αυτές, διατίθενται σε διάφορες μορφές για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των πελατών. Οι έμπειροι γεμολόγοι του ινστιτούτου, διεξάγουν λεπτομερείς ελέγχους, οι οποίοι τους επιτρέπουν να αντλούν πληροφορίες για όλα τα γεμολογικά χαρακτηριστικά των διαμαντιών.


Gemological Institute of America (GIA)

Πιστοποιητικό διαμαντιών από γεμωλογικό ινστιτούτο GIA

 

Ιδρύθηκε το 1931 στην Αμερική από τον Robert M. Shipley, ιδιοκτήτη αλυσίδας κοσμηματοπωλείων. Ο Shipley είχε διαπιστώσει πως οι πελάτες του ήταν δύσπιστοι ως προς την ποιότητα των κοσμημάτων που αγόραζαν, καθώς εκείνη την εποχή οι υπάλληλοι των κοσμηματοπωλείων δεν είχαν επαρκείς γνώσεις γύρω από τους πολύτιμους λίθους. Στόχος του λοιπόν, ήταν η ίδρυση ενός ινστιτούτου το οποίο αφενός θα πραγματοποιούσε λεπτομερής έλεγχους όλων των πολύτιμων λίθων και αφετέρου θα έδινε την δυνατότητα στους υπαλλήλους κοσμηματοπωλείων να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τα διαμάντια.

Στο GIA, εργάστηκε επίσης και ο Richard T. Liddicoat ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «πατέρας της μοντέρνας γεμολογίας», καθώς ήταν αυτός που εισήγαγε την χρήση των 4C’s για την αξιολόγησή τους. Το GIA διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για την αξιολόγηση των διαμαντιών. Οι πιστοποιήσεις παρέχονται και εδώ σε διάφορες μορφές, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που αναγράφουν.


HIGH DIAMOND COUNCIL (HRD)

 Πιστοποιητικό διαμαντιών από γεμωλογικό ινστιτούτο HRD

Ιδρύθηκε το 1976 στην πόλη Αντβέρπη του Βελγίου. Στόχος του HRD είναι η πλήρης ενημέρωση των πελατών σχετικά με το διαμάντι που έχουν αγοράσει. Διαθέτει ένα από τα πληρέστερα προγράμματα σπουδών ως προς την πιστοποίηση των διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων.

Η διαδικασία της πιστοποίησης ξεκινάει από τον καθορισμό του βάρους του διαμαντιού σε καράτια. Στη συνέχεια διεξάγονται έλεγχοι σχετικά με την προέλευση του διαμαντιού (δηλαδή εάν πρόκειται για φυσικό ή τεχνητό διαμάντι) και καταγράφονται με απόλυτη ακρίβεια οι διαστάσεις του. Στην πιστοποίηση φυσικά, αναγράφονται αναλυτικά και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των διαμαντιών, δηλαδή ο φθορισμός τους, το χρώμα τους, η κοπή τους και η καθαρότητά τους. Για την άντληση όλων αυτών των πληροφοριών, το HRD χρησιμοποιεί καινοτόμο εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.

Στο κοσμηματοπωλείο Θεμελίδης, με εμπειρία από το 1974 είμαστε δίπλα σας στην διαδικασία αναζήτησης των κατάλληλων διαμαντιών. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε λαμπερά κοσμήματα για τις σημαντικές στιγμές τις ζωής σας. Από το μονόπετρο δαχτυλίδι των ονείρων σας για μια μοναδική πρόταση γάμου στην αγαπημένη σας μέχρι την κατασκευή λαμπερών κοσμημάτων στολισμένα με πολύτιμους λίθους. Μια επίσκεψη στο κατάστημα μας θα είναι αρκετή για να μάθετε όλα όσα χρειάζετε να γνωρίζετε για τις πιστοποιήσεις των διαμαντιών πριν ολοκληρώσετε την αγορά σας. 

 

 

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς!
Το email σας έχει καταχωρηθεί πάλι!