Βαπτιστικοί Σταυροί

Χρυσός σταυρός βάπτισης με αλυσίδα επάνω σε μπεζ ύφασμα

 

Συγχαρητήρια! Πρόκειται να αποκτήσετε τον τιμητικό ρόλο της νονάς ή του νονού. Όμορφη και σπουδαία η θέση του πνευματικού γονέα στην ζωή κάθε νεογέννητου! Ο ερχομός ενός μωρού είναι πηγή χαράς για όλη την οικογένεια. Ιδιαίτερα, η σχέση του νονού και της νονάς με το νεοφώτιστο δεν είναι απλή ή πρόσκαιρη, πρόκειται για μια σχέση ζωής. Ο πνευματικός γονιός θέλουμε να είναι πάντα εκεί. Να ακούει, να βοηθάει, να συμβουλεύει, πάντα σε συνεννόηση με τους γονείς, να κατευθύνει το πνευματικό παιδί του και να αποτελεί το στήριγμα του.


Η αρχή αυτής της σχέσης γίνεται με ένα κόσμημα σύμβολο που δεν είναι άλλο από τον βαπτιστικό σταυρό που θα «δένει» το νεογέννητο με εσάς! Ο σταυρός αποτελεί συνώνυμο της προστασίας, της πίστης και της φροντίδας σε μια σχέση που είναι κυρίαρχα πνευματική. Καθώς διαλέγετε αυτό το διαφορετικό από τα συνηθισμένα κόσμημα, θα ήταν χρήσιμο το να έχετε στο νου σας τι να προσέξετε. 

 

Το φύλο του μωρού


Δεν είναι τυχαίο το ότι υπάρχουν διαφορετικοί βαπτιστικοί σταυροί για κορίτσια και βαπτιστικοί σταυροί για τα αγόρια. Το κόσμημα είναι ένα δυνατά συμβολικό αντικείμενο τέχνης με αφετηρία που χάνεται στους αιώνες. Όμως από πάντα λειτουργούσε διαφορετικά για τα δύο φύλα. Είναι άλλος ο τρόπος που οι άντρες και οι γυναίκες αντιλαμβάνονται την έννοια του κοσμήματος.

 

Γυναικείος σταυρός βάπτισης από κίτρινο χρυσό με αλυσίδα και διαμάντι

 

Σταυροί Βάπτισης Για Κορίτσι

Οι βαπτιστικοί σταυροί για τα κορίτσια είναι σε πιο λεπτές γραμμές. Κυριαρχεί ο χρυσός 14 ή 18 καρατίων καρατίων σε χρυσό και λευκόχρυσο χρώμα ενώ κάποιοι επιλέγουν τον ροζ χρυσό. Η προσθήκη διακριτικών πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων έρχεται για να ολοκληρώσει ένα λαμπερό κόσμημα που θα κλέψει τις εντυπώσεις την ημέρα της βάπτισης. Το ζητούμενο είναι, πέρα από την ημέρα-γιορτή της βάφτισης, να φορεθεί και στο μέλλον από την δεσποινίδα, με καμάρι και με αυτοπεποίθηση! Ο σταυρός της βάφτισής της είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα αγάπης από τη νονά και τον νονό και παράλληλα ένα θρησκευτικό σύμβολο. Η κομψότητα, τα σχέδια και οι συνδυασμοί χρυσού και λευκόχρυσου, με πολύτιμες πέτρες ή χωρίς, υπάρχουν και στην μοντέρνα αλλά και στην παραδοσιακή αισθητική. Όταν το ταιριάξετε και με τη σωστή αλυσίδα, θα είναι ένα μοναδικά όμορφο κόσμημα που θα στολίσει τον λαιμό της βαφτιστήρας σας! Στο κοσμηματοπωλείο μας θα βρείτε μια συλλογή με περισσότερα από 400 σχέδια σε σταυρούς βάπτισης, ικανή να ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γούστα. 

 

 

Ανδρικός βαπτιστικός σταυρός κλασσικός από κίτρινο χρυσό

 

Σταυροί Βάπτισης Για Αγόρι

Οι βαπτιστικοί σταυροί για τα αγόρια είναι πιο δυναμικοί στη γραμμή τους και συνήθως προτιμούνται πιο κλασικά σχέδια. Τα κλασσικά σχέδια ήταν, είναι και θα παραμείνουν στο προσκήνιο αφού είναι διαχρονικά, δίνωντας την δυνατότητα στο βαπτιστήρι σας να φορέσει το σταυρό μεγαλώνοντας. Με σχέδια από κίτρινο χρυσό, λευκόχρυσο, ή από έναν συνδυασμό των δυο, για να ανακαλύψετε το κόσμημα που θα φορέσει ο νεαρός για πολλά χρόνια στο μέλλον! Μπορεί το σχέδιο να είναι λιτό ή να συνδυαστεί με κάποιο χάραγμα, πάντα με έναν τόνο διακριτικότητας και ήρεμης δύναμης, που προσδοκούμε ότι ο νεαρός αυτός άντρας θα αποπνέει. Στο κοσμηματοπωλείο μας θα βρείτε μια συλλογή με περισσότερα από 400 σχέδια σε σταυρούς βάπτισης, ικανή να ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γούστα. 

 

Το στυλ

Σε αυτό το σημείο, για να είστε απόλυτα εύστοχοι, θα χρειαστείτε την χρήση …μιας μηχανής του χρόνου, ένα ταξίδι στο μέλλον για να μαντέψετε. Τι θα ήταν χαρούμενο να φορέσει το μωράκι σας δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια αργότερα;
Ευτυχώς, με την βοήθεια των ειδικών στο κοσμηματοπωλείο Themelidis Jewels, οι νονοί αποκτούν και τέτοιες ικανότητες!


Πρακτικά, εκτός από τις πολύτιμες συμβουλές που θα πάρετε κατά την επίσκεψη σας στο κοσμηματοπωλείο μας, μπορείτε να παρατηρήσετε, ως ένα σημείο, το άμεσο περιβάλλον του μωρού. Σε μια οικογένεια που ο σταυρός αποτελεί κυρίαρχα ένα Χριστιανικό σύμβολο, πιθανά είναι κατάλληλη μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση.

 

 

 

Ένας παραδοσιακός βαφτιστικός σταυρός έχει ως βασικό στοιχείο του την σύνδεση με τη Χριστιανική θρησκεία, με το επικρατέστερο σχέδιο αυτών να είναι εκείνο που απεικονίζει τον Χριστό επάνω στον σταυρό. Στο κοσμηματοπωλείο μας θα ανακαλύψετε μεγάλη ποικιλία σε σταυρούς με εσταυρωμένο, ένα κόσμημα σύμβολο που μπορεί να δωρίσει η νονά/νονός στο νεογέννητο ως ένδειξη πίστης και παράδοσης προς τον χριστιανισμό.

 

 

Γυναικείος σταυρός βάπτισης γυναικείος από κίτρινο χρυσό με γωνίες.

 

Μια οικογένεια λιγότερο θρησκευτικά προσανατολισμένη, πιθανότατα θα προτιμούσε πιο μοντέρνο στυλ για το σταυρό του μωρού της. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο βαπτιστικός σταυρός δεν αντικατοπτρίζει την πίστη προς την θρησκεία, ωστόσο ένα πιο μοντέρνο σχέδιο έχει ως στόχο το να φορεθεί ο σταυρός για αρκετά χρόνια και να γίνει ένα κόσμημα στον λαιμό του μωρού καθώς αυτό μεγαλώνει. Στο κατάστημα μας θα βρείτε πολλά μοντέρνα σχέδια για να επιλέξετε αυτό που εκφράζει εσάς καλύτερα.

 

Σταυρός βάπτισης διπλής όψεως από κίτρινο χρυσό με εσταυρωμένοΣταυρός βάπτισης με λευκό χρυσό και κίτρινο χρυσό διπλής όψεως
Πάντως, αν δεν είστε σίγουροι για το σχέδιο του σταυρού που θέλετε να διαλέξετε, υπάρχει το σημείο όπου δύο διαφορετικοί κόσμοι και αισθητικές συναντιούνται και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Το εργαστήριο μας έχει κατασκευάσει μοναδικούς βαπτιστικούς σταυρούς διπλής οψεως, που μπορούν αν συνδυάσουν δυο διαφορετικές φιλοσοφίες στον ίδιο σταυρό βάπτισης. Έτσι μπορείτε να αγοράσετε ένα κόσμημα που θα ισορροπεί μεταξύ κλασσικού και μοντέρνου με την μια μεριά να είναι πιο θρησκευτικά προσανατολισμένη, ενώ η άλλη να παραπέμπει περισσότερο σε κόσμημα. Το καταρτισμένο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αυτό που ονειρεύεστε για το αγγελούδι σας. 


Το υλικό κατασκευής


Ο βαφτιστικός σταυρός είναι μια αγορά με ιδιαιτερότητες. Δωρίζεις με αγάπη ένα κόσμημα σε κάποιον που γνωρίζεις σχετικά λίγο καιρό, αλλά σε έχει ήδη ενθουσιάσει! Τον ή την κρατάς στην αγκαλιά σου, βρίσκεται εκεί, όμως την ίδια στιγμή, …δεν είναι. Θα ήθελες πολύ να ήξερες τις προτιμήσεις, το γούστο του αγοριού ή της κοπέλας που θα φορέσει το δώρο σου, αλλά αυτή η πληροφορία δεν είναι τώρα διαθέσιμη. Θα είναι αργότερα. Αρκετό καιρό μετά. Ο νονός ή η νονά βρίσκονται στην ασυνήθιστη θέση να παίρνουν αποφάσεις βασισμένοι σε ελάχιστες σταθερές παραμέτρους.
Ίσως για αυτό να είναι τόσο δημοφιλής μια κλασικά όμορφη επιλογή, ο χρυσός σε κίτρινο χρώμα. Οι περισσότεροι βαπτιστικοί σταυροί είναι από κίτρινο χρυσό 14 καρατίων. Φυσικά υπάρχουν πάντα οι παραλλαγές σε λευκόχρυσο ή ένας συνδυασμός χρυσού σε κίτρινο χρώμα με λευκό χρυσό. Επίσης, μπορεί να διαλέξετε ο σταυρός σας να είναι σε ροζ χρυσό για το χαριτωμένο κοριτσάκι σας.
Ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό κόσμημα είναι ο χρυσός σταυρός των 18 καρατιών σε περίτεχνο σχέδιο με διαμάντια! Όλες οι επιλογές είναι απολύτως θεμιτές.
Άλλωστε είναι απαραίτητο ο σταυρός που θα δωρίσετε στο αγαπημένο βαφτιστήρι σας, σε κάποιον βαθμό να εκφράζει και το δικό σας γούστο.

 

Τα σχέδια

Τα σχέδια που είναι στη διάθεσή σας είναι πολλά και ποικίλα.Υπάρχουν σχέδια κλασικά διαχρονικά που είναι πάντα στη μόδα. Σταυροί λιτοί ή στολισμένοι με διαμάντια πάνω σε περίτεχνα κοψίματα. Υπάρχουν μοντέρνα εντυπωσιακά σχέδια, σε μίνιμαλ γραμμή ή με πλεχτές λεπτομέρειες. Με την φαντασία του καλλιτέχνη-σχεδιαστή ελεύθερη, έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε σταυρούς με ζιργκόν ή άλλους ημιπολύτιμους ή πολύτιμους λίθους, με επιφάνεια σαγρέ ή γυαλιστερή, με φινιρίσματα ματ, καμπύλες, ιδιαίτερα χαρακτικά.

 

Γυναικείος σταυρός βάπτισης με πλέξη από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια

 

Σταυροί κομψοτεχνήματα! Λεπτεπίλεπτα σχέδια σταυρών με μοντέρνο σχεδιασμό στολισμένα με διαμάντια που θα τραβήξουν τα βλέμματα. Συνδυάστε το με ένα από τα πολλά σχέδια μιας χρυσής αλυσίδας και έχετε ένα ιδιαίτερο κόσμημα, το δώρο που θα μείνει στη ζωή του πνευματικού παιδιού σας για πάντα. 


Το ποσό που θα διαθέσετε

Το ευχάριστο νέο είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε έναν υπέροχο σταυρό, για τον οποίο να νιώθετε περήφανοι, χωρίς να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας.


Το μέγεθος και το βάρος του σταυρού παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της τελικής τιμής του σταυρού σας, όπως και η προσθήκη πολίτιμων λίθων. Μια οικονομική λύση είναι ένας βαφτιστικός σταυρός από χρυσό 9 καρατίων. Μια τέτοια επιλογή συνδυάζει την υψηλή ποιότητα καθώς το κόσμημα έχει μεγάλη περιεκτηκότητα σε χρυσό, χωρίς να ανεβάζει πολύ το μπάτζετ σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να προτιμήσετε έναν μικρότερο, με πιο ελαφρύ σχεδιασμό, σταυρό 14 καρατίων, καθώς η εμπειρία λέει ότι ένα τέτοιο κόσμημα θα έχει μεγαλύτερη αξία και στο μέλλον. Η επιλογή των καρατιών του χρυσού, το μέγεθος, η ύπαρξη ή όχι πολύτιμων λίθων και ποιων, όλα παίζουν ρόλο στην τελική τιμή.

Από οικονομικές συλλογές μέχρι exclusive επιλογές, ο δικός σας κατάλληλος σταυρός, υπάρχει! Στο κοσμηματοπωλείο μας θα βρείτε μια συλλογή με περισσότερα από 400 σχέδια σε σταυρούς βάπτισης, ικανή να ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γούστα. 

 

 

Φροντίδα και διατήρηση στο χρόνο


Για μια αγορά τόσο ιδιαίτερη και συναισθηματικά φορτισμένη, θέλετε να νιώθετε ασφαλής! Ο πολύτιμος σταυρός που θα επιλέξετε είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει αξιόπιστες και εξειδικευμένες υπηρεσίες για τον καθαρισμό, τη διατήρηση της λάμψης και τη συνολική φροντίδα του. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, καλό θα ήταν να επιλέξετε κοσμήματα με πιστοποίηση ποιότητας.

Το Κοσμηματοπωλείο Θεμελίδης, με πέντε δεκαετίες ιστορία στο χώρο του κοσμήματος, βρίσκεται στη διάθεσή σας τόσο σήμερα όσο και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν για να σας υποστηρίζει ενεργά σε κάθε επιλογή σας.
Οι έμπειροι χρυσοχόοι του θα φροντίσουν προσωπικά το κόσμημά σας είτε για να ανανεώσουν την λάμψη του, είτε για να επισκευάσουν όποια γρατζουνιά μπορεί να συμβεί.

Οι σταυροί είναι για πάντα. Είναι ένα κόσμημα σταθμός στη ζωή αυτού που το λαμβάνει. Στην αρχή το χαίρονται οι γονείς και στη συνέχεια ο πρωταγωνιστής της ημέρας, το νεοφώτιστο! Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για μια επιλογή που γίνεται από εσάς.


Και γίνεται με αγάπη.

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς!
Το email σας έχει καταχωρηθεί πάλι!