Βέρες γάμου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

βέρες γάμου από κίτρινο χρυσό επάνω σε λευκό βελούδινο ύφασμα

Γιατί είναι τόσο ιδιαίτερο κόσμημα οι βέρες ενός ζευγαριού;

Είναι η στιγμή που θα στέκεστε ο ένας δίπλα στον άλλο για να δηλώσετε παντού ότι είστε ζευγάρι! Ότι αυτή η επιλογή σας είναι μοναδική και πιο σπουδαία από όλες!

Τότε, φοράτε στο χέρι σας τις βέρες σας, αυτά τα τόσο ιδιαίτερα κοσμήματα, σημάδι της δέσμευσής σας, ο ένας προς τον άλλο. Οι βέρες σας είναι ένα σύμβολο που είναι ιδιωτικό αλλά και δημόσιο. Μια γιορτή των όρκων που ανταλλάσσετε την ημέρα του γάμου σας. Είναι μεγάλη αυτή η στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού και η επιλογή τους είναι σημαντική.

Όμως, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Με εμπειρία από το 1974 στο χώρο του κοσμήματος, το εξειδικευμένο προσωπικό του κοσμηματοπωλείου μας θα σας ακούσει με προσοχή και θα σας προτείνει τις βέρες που ταιριάζουν μόνο σε εσάς! Τα σημεία που θα σας απασχολήσουν πριν από την επιλογή σας είναι τα ακόλουθα:

 

Από ποιο πολύτιμο μέταλλο θα είναι οι βέρες σας;

Οι βέρες γάμου για γυναίκες και άνδρες είναι κατασκευασμένες προσεκτικά από το κράμα χρυσού που επιθυμείτε εσείς. Από 9 και 14 μέχρι 18 καράτια.

Από τη μια, τα 18 καράτια είναι συνδεδεμένα με την πολυτέλεια στην κατασκευή των κοσμημάτων. Τα 14 καράτια από την άλλη, οδηγούν σε βέρες εξίσου όμορφες οπτικά, προσιτές οικονομικά και το κυριότερο : ανθεκτικές. 

Ο χρυσός, αποτελεί από την φύση του ένα ιδιαίτερα μαλακό μέταλλο. Αυτό τον καθιστά ευάλωτο σε φθορές μακροχρόνια, ένας σημαντικός παράγοντας που θα καθορίσει την απόφαση σας.

 Αυτό που ισχύει όσον αφορά τον χρυσό και την καθαρότητα του, είναι ότι:

  • 24 καράτια έχουν περιεκτικότητα χρυσού 1000/1000
  • 18 καράτια  έχουν περιεκτικότητα χρυσού 750/1000
  • 14 καράτια  έχουν περιεκτικότητα χρυσού 585/1000
  • καράτια  έχουν περιεκτικότητα χρυσού 375/1000

Με πιο απλά λόγια, όσο περισσότερα είναι τα καράτια που γίνεται η κατασκευή ενός κοσμήματος, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι αλλιώσεις που θα υπάρξουν μακροχρόνια αφού η μεγαλύτερη περιεκτικότητα του σε χρυσό το κάνει και πιο μαλακό. Αποτελεί την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων! 

 

Βέρες γάμου από κίτρινο χρυσό 

Βέρα γάμου από κίτρινο χρυσό 14 καρατίων με γυαλιστερη επιφάνεια

Ας μην ξεχνάμε ότι οι βέρες αποτελούν ένα σύμβολο, το οποίο θα παραμένει φορεμένο στο χέρι σας. Γιορτάστε την αγάπη σας με κίτρινες χρυσές βέρες γάμου, μια διαχρονική επιλογή που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και δεν θα σας κουράσει με την πάροδο του χρόνου. 

Το κίτρινο χρώμα στις βέρες είναι παράλληλα εξαιρετικά ανθεκτικό. Αποκτήστε κλασικές χρυσές βέρες γάμου και διαλέξτε ανάμεσα στην λιτή κλασική προσέγγιση χωρίς επιπρόσθετες πέτρες, ή βέρες στολισμένες μόνο με τα καλύτερα ζιργκόν ή τα πιο πολύτιμα διαμάντια!

 

Ροζ χρυσές βέρες (ροζ χρυσός)

Βέρα γάμου δίχρωμη από λευκόχρυσο και ροζ χρυσό 14 καρατίων με ματ επιφάνεια
Δημιουργήστε τις δικές σας βέρες από ροζ χρυσό.

Κινηθείτε στις ροζ ρομαντικές αποχρώσεις και διαλέξετε χειροποίητες γυναικείες και ανδρικές βέρες γάμου από ροζ χρυσό 9,14 ή 18 καρατίων, κλασικές, με σχέδια, ή στολισμένες με λαμπερά ζιργκόν, με υπέροχα διαμάντια ή άλλους πολύτιμους λίθους.

Οι βέρες σας από ροζ χρυσό θα έχουν την ίδια ποσότητα καθαρού χρυσού με το αν διαλέγατε κίτρινο ή λευκό χρυσό. Ο ροζ χρυσός ωστόσο δεν εξίσου ανθεκτικός και δεν έχει την ίδια αντοχή στην αμαύρωση και τη διάβρωση όπως ο κίτρινος ή ο λευκός χρυσός καθώς δεν αποτελεί φυσικό μέταλλο. 

Βέρες από λευκόχρυσο (λευκός χρυσός)

Κλασσική βέρα γάμου από λευκόχρυσο 14 καρατίων με γυαλιστερη επιφάνεια

Οι βέρες από λευκόχρυσο δίνουν μια μοντέρνα πινελιά σε ένα κλασικό στυλ.

Ακτινοβολήστε με τη λάμψη μιας βέρας από λευκόχρυσο σε συνδυασμό με τις πολύτιμες πέτρες που θα επιλέξετε, ή δείξτε την κομψότητα του γούστου σας με μια λιτή λαμπερή βέρα από λευκόχρυσο.

Δεν υπάρχει διαφορά τιμής ανάμεσα στις βέρες γάμου από λευκό και κίτρινο χρυσό, καθώς και τα δύο χρώματα περιέχουν την ίδια ποσότητα καθαρού χρυσού. Απλά ο εκπληκτικός σχεδιασμός και η δεξιοτεχνία των ειδικών κάνουν τις ανδρικές και γυναικείες βέρες από λευκόχρυσο να ξεχωρίζουν.

 

Βέρες από πλατίνα

Η πλατίνα είναι το πιο πολύτιμο μέταλλο για βέρες καθώς η λαμπερή λευκή γυαλάδα τους δεν ξεθωριάζει ποτέ και τονίζει όμορφα όποια πέτρα και αν διαλέξετε.

Αν προσπαθούσαμε να συγκρίνουμε τον λευκόχρυσο και την πλατίνα θα βλέπαμε ότι η πλατίνα είναι πιο πυκνή από τον λευκόχρυσο και πολύ ανθεκτική στη φθορά. Το φωτεινό λευκό χρώμα του πλατινένιου δαχτυλιδιού σας δεν θα ξεθωριάσει ποτέ — αλλά μπορεί να υποστεί κάποια μικρή γρατσουνιά.

Αντίθετα, το χρώμα του λευκού χρυσού μπορεί να χάσει την γυαλάδα του με την πάροδο του χρόνου. Μια επιπλατίνωση ωστόσο, θα επαναφέρει τις βέρες σας στην ίδια κατάσταση με την ημέρα που τις αγοράσατε.

Ο λευκόχρυσος είναι εξαιρετικός για δαχτυλίδια με χάραξη ή σχέδια, καθώς οι φίνες λεπτομέρειες τείνουν να διατηρούν καλύτερα την ακαμψία τους όταν είναι χαραγμένες σε λευκόχρυσο.

Για τον δικό σας προσωπικό συνδυασμό των πολύτιμων μετάλλων και λίθων που θα χρειαστείτε, οι συμβουλές και τα δείγματα από το κοσμηματοπωλείο μας θα είναι καθοριστικά και θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε αυτό που θα ικανοποιήσει τις δικές σας μοναδικές ανάγκες, με τον καλύτερο τρόπο.

 

Ποιο είναι το καλύτερο στυλ για εσάς;


Η λεπτή δεξιοτεχνία, τα μοναδικά σχέδια και οι κρυφές λεπτομέρειες θα κάνουν τις βέρες σας να ξεχωρίζουν. Ποιο είναι όμως το ιδανικό σχέδιο;

Το δικό σας όμορφο σετ από βέρες γάμου δεν έχει περιορισμούς. Από το κλασικό διαχρονικό στυλ μέχρι κάτι εντελώς απροσδόκητο, υπάρχουν εκατοντάδες σχέδια για να δημιουργήσετε τις μοναδικές βέρες του γάμου σας. Τα σχέδια που είναι στη διάθεσή σας περιλαμβάνουν βέρες που είναι μοντέρνες, κλασικές, vintage, μονόχρωμες, δίχρωμες, με διαμάντια, ζιργκόν ή με άλλους πολύτιμους λίθους για επιπλέον λάμψη ή χωρίς, με χρυσό 18 Καρατίων ή 14 Καρατίων. 

Συμπληρωματικά, διαλέγετε ποιο φινίρισμα προτιμάτε, γυαλιστερό, ματ, σφυρήλατο,σαγρέ, ή σε κάποιον συνδυασμό και το εργαστήριο μας θα το πραγματοποιήσει αποκλειστικά για εσάς.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την χάραξη στις βέρες σας;

Προσθέστε τα αρχικά σας, την ημερομηνία της επετείου που σας είναι σημαντική, ίσως ένα σύμβολο που σημαίνει πολλά για εσάς, ή το όνομα της/του συντρόφου σας. Οι βέρες σας είναι απολύτως προσωπικές και δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν περιορισμοί στο χάραγμα που θέλετε να έχουν, που θα τους δώσουν ένα μοναδικό νόημα!

Από το δικό μας κοσμηματοπωλείο θα έχετε μοναδικά χαραγμένες βέρες χωρίς έξτρα χρέωση ή καθυστέρηση στον χρόνο παράδοσης.

 

Πώς μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τις βέρες σας;

Για να διατηρήσετε τις βέρες σας όσο πιο λαμπερές όσο την ημέρα που τις αποκτήσατε, είτε είναι από λευκό, ροζ, ή κίτρινο χρυσό, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ζεστού νερού και σαπουνιού (χωρίς απορρυπαντικό!) και μια βούρτσα με μαλακές τρίχες. Τρίψτε απαλά και στη συνέχεια,ξεπλύνετε με άφθονο νερό για να καθαρίσουν. Μην τις γυαλίσετε με κάποιο πανί γιατί ο χρυσός είναι τόσο μαλακός που μπορεί να κάνει μικρά σημάδια σε γυαλιστερές επιφάνειες. Το μυστικό είναι να τις στεγνώσετε με ένα μπιστολάκι μπάνιου και το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Εναλλακτικά, μπορείτε να τις δώσετε στο κοσμηματοπωλείο μας για να τις φροντίσουμε και να έχετε εύκολα και γρήγορα ένα ζευγάρι βέρες σαν κανούριες!

 

Ποιο είναι το κόστος που πρέπει να υπολογίσετε για τις βέρες σας;

Τόσο το βάρος όσο και το σχέδιο που θα διαλέξετε για να φτιάξετε τις βέρες σας επηρεάζει την τελική τιμή. Η περιεκτικότητα σε καθαρό χρυσό, δηλαδή τα καράτια, παίζουν καθοριστικό ρόλο στο κόστος, όπως επίσης και η όποια επιλογή πολύτιμων λίθων. Με τεράστια συλλογή σε πάνω από 500 σχέδια από βέρες, στο κοσμηματοπωλείο μας θα βρείτε αυτό που ψάχνετε στον προϋπολογισμό που έχετε καθορίσει! Μια επίσκεψη στο κατάστημα μας είναι αρκετή για να λύσει την κάθε απορία σας, πριν αποφασίσετε το σχέδιο, τα καράτια και το υλικό κατασκευής που θέλετε να κατασκευαστούν οι βέρες σας.

Πόσο χρόνο θα χρειαστείτε μέχρι να παραλάβετε τις βέρες σας;

Όλα τα σχέδια κατασκευάζονται χειροποίητα στα δικά σας μέτρα και με βάση τα δικά σας κριτήρια. Ιδανικά θα ήταν καλό να διαλέξετε και να παραγγείλετε τις βέρες σας τουλάχιστον 20 μέρες πριν από τον γάμο σας. Έχετε τόσα πολλά στο νου σας για να προετοιμάσετε αυτό το διάστημα, ας υπάρχει μια ευχάριστη σταθερά. Πάντως το εξειδικευμένο προσωπικό στο κοσμηματοπωλείο μας, θα σας τις έχει έτοιμες μέσα σε μία με δύο εβδομάδες από την παραγγελία σας.

Η βέρα σας, ο αέναος κύκλος της αγάπης σας, είναι ένα σύμβολο που η αφετηρία του χάνεται στο χρόνο. Περισσότερα από 4.000 χρόνια πριν, το συναντάμε στους αρχαίους Αιγύπτιους. Από τότε υπήρχε η πεποίθηση ότι φορώντας αυτό το συμβολικό κόσμημα στο δεξί μας χέρι, στο δάχτυλο που το φοράμε και σήμερα, ακουμπάμε μια φλέβα που είναι σε άμεση σύνδεση με την καρδιά μας!

Αν για μια επιλογή τόσο σημαντική ψάχνετε για έμπνευση, ή απλά σας φαίνονται οι παράμετροι πολλές, η βοήθεια που θα λάβετε στο Themelidis Jewels θα σας ενθουσιάσει! Επιλέξτε ανάμεσα σε κομψά, διαχρονικά κομμάτια ή κάντε μια τολμηρή δήλωση σε μοντέρνο σχέδιο.

Το βέβαιο, ανεξάρτητα από τις άλλες επιλογές σας, είναι ότι η βέρα σας θα πρέπει να ταιριάζει ανατομικά στο δάχτυλό σας ανάλογα με το σχήμα του χεριού σας, να ταιριάζει στο γούστο σας, να σας εκφράζει, να νιώθετε άνετα με αυτήν.

Κυρίως να χαίρεστε όταν την βλέπετε. Και οι δυο σας.

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς!
Το email σας έχει καταχωρηθεί πάλι!